Saturday, December 3, 2011

Η αντεπίθεση ξεκίνησε από το Νέο ΠετρίτσιΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΡΤΣΟΒΙΤΩΝ 
& ΦΙΛΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
Νέου Πετριτσίου Σερρών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μερικά σλαβικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της FYROM συνεχίζοντας την πάγια τακτική της παραπληροφόρησης και της αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, αισθανόμενοι ,ανεξήγητα, ντροπή για τους 14 αιώνες της σλαβικής τους ιστορίας προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα ψευδεπίγραφο έθνος.
Πανικοβλήθηκαν από την συνάντηση των Μακεδονικών Συλλόγων στο Νέο Πετρίτσι του Νομού Σερρών στις 12 Νοεμβρίου 2011, και αφού δεν μπόρεσαν να την ματαιώσουν με τις γνωστές κομιτατζίδικες μεθόδους τους, μέσω των εντός Ελλάδος φερεφώνων τους, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το νόημα του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε με τα συμπεράσματα της συνάντησης.
Τους υπενθυμίζουμε ότι, το να αναφερθούμε στα “εντόπικα” που ομιλούν μερικοί από εμάς τους Μακεδόνες Έλληνες, και να τονίσουμε με τον πιο σαφή και επιστημονικό τρόπο ότι τα “εντόπικα” διαφέρουν από τη Σκοπιανή γλώσσα και ότι αυτοί που τα μιλάμε είμαστε Έλληνες, δεν αδυνατίζει αλλά αντιθέτως ισχυροποιεί πρωτόγνωρα την Ελληνική διαπραγματευτική θέση στις συνομιλίες για την οριστική ονομασία του κράτους τους.
Οι Μακεδονικοί Σύλλογοι των ντόπιων γηγενών Μακεδόνων, θα συνεχίσουν να προασπίζουν την Ιστορία και τον Πολιτισμό τους και εύχονται στους γείτονες Σλάβους της FYROM να βρουν τον εθνικό σλαβικό προσδιορισμό τους ώστε να μην απορροφηθούν από τους Σέρβους και Βούλγαρους ομόαιμους τους.
Προσκαλούμε, τέλος, τον κ. Freedman, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο οποίος έκανε δηλώσεις στα Σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικές με την συνάντηση των Μακεδονικών Συλλόγων στο Πετρίτσι, να επισκεφθεί με δικά μας έξοδα την Ελλάδα και να τον ξεναγήσουμε στο Δίον, την Βεργίνα, την Πέλλα και την Αιανή Κοζάνης, για να γνωρίσει την Ελληνικότητα των Μακεδόνων.
Νέο Πετρίτσι 30 Νοε 2011
ΤΟ ΔΣ 

Καί η αντεπίθεση βρήκε τον στόχο της:
Πεμπτη, 24 Νοεμβριου 2011 01:14    E-mail
Σκοπιανή TV για την ημερίδα στο Ν.Πετρίτσι για το Μακεδονικό

Η πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποίησε (13/11) στο Νέο Πετρίτσι, ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών «Άγιος Μηνάς» με θέμα : «Μακεδονικό ζήτημα. Οι νεότερες εξελίξεις» και τα όσα αποφασίστηκαν για συντονισμό και οργάνωση των μακεδονικών συλλόγων, απέναντι στην «εισαγόμενη» προπαγάνδα, φαίνεται πως μετά τους φιλοσκοπιανούς θορύβησε και τα ίδια τα Σκόπια. Ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού SITEL, αναφέρθηκε την Τετάρτη (23/12) στα όσα λέχθηκαν στη διάρκεια της ημερίδας, επισημαίνοντας πως οι συμμετέχοντες δεν αναγνωρίζουν πως το σλαβόφωνο ιδίωμα που ομιλείται  σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας, ταυτίζεται με τη γλώσσα των Σκοπίων, όπως μεθοδικά επιχειρεί να παρουσιάσει η προπαγάνδα των γειτόνων. 
Το ρεπορτάζ ωστόσο φιλοξένησε απόψεις του γνωστού για τα φιλοσκοπιανά του αισθήματα Αμερικανού γλωσσολόγου, Βίκτορ Φρίντμαν, που επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως : «Οι διάλεκτοι στην Βόρεια Ελλάδα, είναι πολύ στενά συνδεδεμένες με τις διαλέκτους των Σκοπίων και αποτελούν βάση της σκοπιανής λογοτεχνικής γλώσσας». 
Ο ίδιος, εμφανώς ανενημέρωτος για τα όσα παρουσιάστηκαν και ειπώθηκαν, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως τα όσα ανακοινώθηκαν μετά την ημερίδα, αποτελούν αναγνώριση πως στην Ελλάδα ομιλείται η «μακεντόνσκι» γλώσσα και πως αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα από την πλευρά των Σκοπίων στις διαπραγματεύσεις για το όνομα με τη χώρα μας.
Η ουσία πάντως είναι, πως για πρώτη φορά ένας μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, προέβαλε ρεπορτάζ, παρουσιάζοντας ξεκάθαρα τις θέσεις των μακεδονικών συλλόγων, απέναντι στους ανιστόρητους ισχυρισμούς που αμφισβητούν ευθέως την ελληνικότητα των Μακεδόνων.

No comments:

Post a Comment