Saturday, February 6, 2010

Παιχνίδια με το όνομα Μακεδονία, και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της ΠΓΔΜ



















Το παρών άρθρο πρωτοτυπώθηκε στην Σλοβακική γλώσσα, στο 4o τεύχος Τριμηνιαίο τεύχος του περιοδικού "Euro-Atlantic Quarterly" που εκδίδεται απο την Σλοβακική Ατλαντική Επιτρπή, στην Μπρατισλάβα. ΄Εχει επίσης εκδοθεί στο Αμερικανικό διαδυκτυακό περιοδικό Αμέρικαν Κρόνικλ, στην Αγγλική γλώσσα.


Μιλτιάδης Ηλία Μπόλαρης

Είμαστε δύο γείτονες. Εγώ μένω στην όμορφη βίλα κοντά στη θάλασσα, που ονομάζεται Μακεδονία, και εσύ μένεις σε ένα μικρό απόμακρο σπίτι πάνω στούς λόφους. Εγώ είμαι μέλος σε ορισμένες κλειστές λέσχες στην περιοχή, όπως ο Ροταριανός ΄Ομιλος ή ο ΄Ομιλος του Γκόλφ, όπου θεωρούμαι πλήρες και καθ’όλα σεβαστό μέλος. Πρόσφατα, αποφάσισες να κατέβεις από τους λόφους και να ενταχθείς κι εσύ σε αυτές τις λέσχες. Για να γίνεις όμως μέλος χρειάζεσαι την δική μου σύσταση. Ξαφνικά βρίσκομαι σε δύσκολη θέση: Πρέπει να σέ βοηθήσω; Η κατάστασή σου αρχιζει πλέον να φαίνεται κάπως ασταθής, μιας και για να μπορέσω να σε συστήσω σαν μελλοντικό μέλος στους συλλόγους αυτούς πρέπει κι εγώ να αισθανθώ πως είμαστε φίλοι και ότι πράγματι ανήκεις σε αυτά τα σωματεία σαν φίλος. Λειτουργείς όμως σαν φίλος;
Γυρνάς στην γειτονιά μου και διαδίδεις ότι τα παιδιά μου είναι νόθα, ότι δεν είναι πραγματικά δικά μου παιδιά. Διαδίδεις φήμες ότι ο παπούς μου ο Αλέξανδρος, ο γιος του Φίλιππου δεν ήταν αληθινά παπούς μου και πως δεν είμαι παρά ένας απλός απατεώνας που προσποιείται τον εγγονό του. Χωρίς δισταγμό ισχυρίζεσαι ότι ο Αλέξανδρος ήταν δικός σου παπούς και ισχυριζόμενος ότι ήταν δικός σου άμεσος πρόγονος απροκάλυπτα βάζεις θέμα πως σε εσένα δήθεν έδωσε τα ιδιοκτησιακά έγγραφα της παραθαλάσσιας βίλας, και πως εγώ απλούστατα κατέλαβα το ακίνητό αυτό που δικαιωματικά ανήκει σε εσένα.
Όλοι στη γειτονιά γνωρίζουν ότι το όνομά σου παλιότερα ήταν Μπούλγκαρωφ από την πλευρά της μητέρας σου και Σέρμποβιτς από την πλευρά του πατέρα σου. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο όμως, ήλθες με κάποιον τρόπο στο δημαρχείο και ενέγγραψες τα παιδιά σου σε οικογενειακή μερίδα υπό το όνομα Μακεντόνσκι. Αμέσως μετά ανακοίνωσες στους πάντες πως η βίλα Μακεδονία ήταν δική σου ιδιοκτησία.

Αφού όμως δεν μπορείς να αποκτήσεις άμεσα και με δική μου συγκατάσταση τον ιδιοκτησιακό τίτλο στην βίλα Μακεδονία, έχεις την απαίτηση μόνον το δικό σου το σπιτάκι, πάνω στους λόφους, να μπορεί να ονομάζεται Μακεδονία, μιας καί εσύ πλέον παριστάνεις τώρα τον λεγόμενο Μακεδόνα.
Επιπλέον απαιτείς ότι πρέπει τώρα να αλλάξω το όνομά μου και να σταματήσω να αποκαλώ τον εαυτό μου Μακεδόνα, επειδή ΕΣΥ δήθεν είσαι ο ΜΟΝΟΣ Μακεδόνας στην γειτονιά. Και είπες ότι θέλεις, λέει, να σε βοηθήσω να ενταχθείς στις δικές μου λέσχες;
Αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα: Η ΠΓΔΜ επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες δεν δείχνουν να θέλουν να συνεργαστούν. Είναι μήπως κάποιες παλιές έχθρες που τους συγκρατούν; Κάθε άλλο. Κατά την διάρκεια όλων των μεγάλων συγκρούσεων του εικοστού αιώνα, στον πρώτο και τον δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο, αλλά καί στον πρώτο καί τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα καί οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας πάντοτε πολέμησαν ο ένας πλάι στον άλλο σαν σύμμαχοι. Αντιθέτως, η Ελλάδα και η Βουλγαρία πάντα πολέμησαν εναντίων αλλήλων τόσο κατά τη διάρκεια του Β 'Βαλκανικού Πολέμου αλλά και κατά τους δύο παγκοσμίους πολέμους. Παρ΄όλα αυτά, η Ελλάδα έχει πρόσφατα καταστεί ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Βουλγαρία (επίσης καί στην ΠΓΔΜ), και στάθηκε αρρωγός προς την Βουλγαρία, βοηθώντας την να εξασφαλίσει μια θέση καί στο ΝΑΤΟ καί στην ΕΕ, κάτι γιά το οποίο οι Βούλγαροι αισθάνονται ευγνώμονες. Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι υποδειγματική γείτονες που εγκατέλειψαν τις παλιές τους διαφορές τους και συνεργάζονται πλέον στην δημιουργία ευημερίας για τους δύο λαούς τους.
Η Ελλάδα δεν είναι πλούσια και ισχυρή χώρα, αλλά έχει μια μακρά ιστορία καί πολιτισμό και μία γλώσσα η οποία έχει τεκμηριωθεί με γραπτό λόγο κατά τα τελευταία 3650 χρόνια. Οι Έλληνες είναι εξαιρετικά υπερήφανοι για την ιστορία, τον πολιτισμό και την γλώσσα τους καί εκαναν εξαιρετική δουλειά έργο προβάλοντάς τα προς όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Όταν πρωτοεμφανίστηκε η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καί επεδίωξε να αναγνωριστεί μεταξύ των χωρών του κόσμου με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Αθήνα αισθάνεται να απειλείται από τον αλυτρωτικό λόγο των Σκοπίων που αναφορόταν στην Θεσσαλονίκη σαν μελοντική πρωτεύουσά τους αλλά και τις θερμές τους σχέσεις με τον τουρκικό μιλιταρισμό.
Όλοι μιλούν για την αρχαιόπληκτη ατμόσφαιρα τσίρκου που επικρατεί στην ΠΓΔΜ και γιά το γιγαντιαίο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ετοιμάζεται να στηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Είναι προκλητικά καταστροφικό όσον αφορά τις πολιτιστικές και ιστορικές ευαισθησίας των Ελλήνων, και κάνει τους Έλληνες να γελούν με τους κλόουν από τα Σκόπια, λίγοι όμως μιλούν για το άγαλμα του Κεμάλ Αττατούρκ που σύντομα θα αποκαλυφθεί στην στην ίδια πόλη.
Αυτό θέτει τα ελληνικά ραντάρ σε εκγρήγορση. Δεν χρειάζονται ένα δεύτερο μέτωπο, σε περίπτωση που κάτι συμβεί στην Τουρκία. Δημιουργείται επομένως ένα παράδοξο: η μικρή φτωχή ΠΓΔΜ είναι ουσιστικά με την ισχυρή πλευρά της εξίσωσης. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τα χαρτιά στα χέρια της είναι στην αδύναμη θέση. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολας Γκρουέφσκι και ο υπουργός Εξωτερικών Μιλοσόσκι εμφανίστηκαν στην διάσκεψη της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ υπό την πατρική αιγίδα του Προέδρου Μπους, υπερβολικά σίγουροι μέσα στην αλαζονία τους ότι η Ελλάδα δεν θα έλεγε «ΟΧΙ» την Αμερική, μετά μάλιστα καί από τις σχετικές διαβεβαιώσεις της Κοντολίζας Ράϊς στην είσοδο της ΠΓΔΜ στην συμμαχία. Είταν έτοιμοι να ανοίξουν τις σαμπάνιες όταν, προς θλίψη και κατάπληξή τους, οι Έλληνες εμφανίστηκαν στο Βουκουρέστι με το βέτο κρυμένο στο μανίκι τους. Ο Τζώρτζ Μπ. έπρεπε να καταπιεί την αυτοκρατορική του υπερηφάνεια και στην ΠΓΔΜ κοινοποιήθηκε ευγενικά να επανέλθει αργότερα, αφού φθάσει σε συμφωνία με την Αθήνα. Το σταθερά φιλικό προς την Ουάσιγκτον δίδυμο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ενεργώντας καθαρά με ένστικτο πολιτικής επιβίωσης αναγνώρισαν την πολιτική αυτοκτονία που τους κοιτούσε κατάματα. Ο Έλληνας πολιτικός που θα διαπραγματευτεί το ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία για την ΠΓΔΜ θα χρειαστεί ένα καλό σπιτάκι σε κάποιο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, να περάσει το υπόλοιπο του συνταξιοδοτούμενου βίου του. Το Ελληνικό εκλογικό σώμα, καί ιδίως οι ψηφοφόροι από τηγν Ελληνική Μακεδονίας (διπλή σε μέγεθος και μεγαλύτερη σε πληθυσμό από ό,τι το σύνολο της ΠΓΔΜ) θα επιβάλει σκληρή τιμωρία σε οποιονδήποτε πολιτικό τολμήσει να λυγίσει σε εξωτερική πίεση και να παραδοθεί στις αιτιάσεις των Σκοπίων.
Η Θεσσαλονίκη και η υπόλοιπη Μακεδονία σταθερά στέλνουν συντηρητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στην Αθήνα. Παρεμπιπτόντως, η ιστορική, Ελληνική Μακεδονία ποτέ δεν αναφέρεται με τον όνομά της από τα Σκόπια. Επισήμως την αναφέρουν σαν "Μακεδονία του Αιγαίου» προδίνοντας μία άμεση άρνηση αποδοχής τής Ελληνικής επικυριαρχίας πάνω στην περιοχή αυτή, θεωρώντας την ότι αποτελεί «υποδουλωμένο» τμήμα της δικής τους ΠΓΔΜακεδονίας.
Παρά την προθυμία τους να συμμορφωθούν με τις επιθυμίες των ΝΑΤΟικών τους συνεταίρων, ο πρωθυπουργός κος Καραμανλής και η δελφίνος γιά μελλοντική πρωθυπουργοποίηση κα Μπακογιάννη βρίσκονται συμπιεσμένοι ανάμεσα σε δυό μυλόπετρες: δεν μπορούν να υποχωρήσουν. Νιώθουν την ανάσα του θορυβώδους ΛΑΟΣ, προς τα δεξιά τους, που θα κραυγάσει «εσχάτη προδοσία!" εναντίων όποιου θα φανεί να προδίδει την Μακεδονία στους «Σκοπιανούς». Το Ευρωπαϊκής κλίσης κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πιθανολογείται να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν σε κάποια φάση από σήμερα έως καί τον Μάρτιο του 2010, θα έχει ακόμη λιγότερους λόγους να συμβιβαστεί παραχωρώντας Ελληνική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά προς στα Σκόπια. Ο καλύτερος συμβιβασμός που θα μπορέσουν να διαπραγματευθούν τα Σκόπια από την Αθήνα θα είναι τελικά κάποιος συνδυασμός ονόματος του τύπου Γκορναμακεντόνιγια (Βορειομακεδονία, αμετάφραστο, στα Σλαβικά) ή Σλαβομακεντόνιγια ή κάτι αντίστοιχο. Ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει πως Άνω Μακεδονία θα μπορούσε να είναι μια αποδεκτή επιλογή για την Αθήνα, αυτό κατά πάσαν πιθανότητα αποτελεί απλώς την ευσεβή επιθυμία μιας πολύ φιλικά διακείμενης προς την Ουάσιγκτον πολιτικού, η οποία σύντομα θα απωλέσει την θέση της στις επικείμενες εκλογές. Η κα Μπακογιάννη, κατά την προσφιλή Ελληνική έκφραση είναι «βασιλικότερη του βασιλέως». Καί «βασιλιάς» τώρα είναι ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος, ως γερουσιαστής από το Ιλλινόις στις 3α Αυγούστου του 2007 συνπρότεινε το ψήφισμα SR-300 της Γερουσίας (http://www.opencongress.org/bill/110-sr300/show), το οποίο προτάθηκε από τον Γερουσιαστή της Φλόριδας Ρόμπερτ Μενέντεζ καί συνυπογάφηκε από την Ολυμπία Σνόου Γερουσιάστρια από το Μαίην. Το ψήφισμα Γερουσίας S.Res.300 είναι "το ψήφισμα, το οποίο αντανακλά την αίσθηση της Γερουσίας πως η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) θα πρέπει να σταματήσει την χρησιμοποίηση μέτρων που παραβιάζουν τα μέτρα της συνπεφωνημένης μέσω των Ηνωμένων Εθνών προσωρινής συμφωνίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας σχετικά με «εχθρικές δραστηριότητες ή προπαγάνδα» και θα πρέπει να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελλάδα για την επίτευξη κοινών μακροπρόθεσμων πολιτικών στόχων των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση μίας κοινώς αποδεκτής επίσημης ονομασίας για την ΠΓΔΜ. Το ψήφισμα επίσης ενθάρυνε την ΠΓΔΜ «να αποθαρρύνει πράξεις ιδιωτών πολιτών της από κάθε είδους συμπεριφορές, οι οποίες θα μπορούν να ενθαρρύνουν τη βία ή το μίσος, καθώς και να προχωρήσει σε αναθεώρηση σχολικών βιβλίων, χαρτών και σχολικών βοηθημάτων ώστε να εγγυώνται την ακρίβεια των παρεχόμενων πληροφοριών.
Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήρθε και πέρασε και όλοι σκέφτηκαν πως ίσως επιτέλους να επικρατήσουν στα Σκόπια πιό ψύχραιμες σκέψεις. Αντ 'αυτού, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι έκανε ένα ακόμη πιο βαθύ άλμα στην άβυσσο του ψεθδομακεδονισμού: Ακολουθώντας την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο Αλεκσάνταρ Βελίκηοτ (Μέγας Αλέξανδρος), ο Γκρουέφσκι παρήγγηλε ένα τριαντατριών μέτρων υψηλό χάλκινο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Ιταλία που σχεδιάζεται να στηθεί στο κέντρο των Σκοπίων. Μετονόμασε επίσης το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας σε στάδιο Φίλιππος Β ', με το όνομα δηλαδή του πρώτου βασιλιά της ηνωμένης Ελλάδας. Τέλος μετονόμασε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη όσο διαπερνά μέσω ΠΓΔΜ, σε αυτοκινητόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τέλος προσεκάλεσε τον Γκαζενφάρα Χάνα Αλί, φύλαρχο των ντόπιων φυλών των Χούνζα του Πακιστάν, που δηλώνουν πως κατάγονται από χαμένους στρατιώτες του Αλεξάνδρου, και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα τσίρκου κατά την επίσκεψη των Πακιστανών Μακεντόνσκηδων: Το ψευδομακεδονικό παραλλήρημα στην αποθέωσή του!
Οι Έλληνες το γλεντησαν γελώντας με τις κωμικές πτυχές του θέματος, ωστόσο, σημείωσαν καί τις σοβαρές συνέπειες που ενέκυπταν. Όσον αφορά τις προτροπές προς βία, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον εθνικού μίσους και μισαλλοδοξίας που δημιουργεί και υποθάλπτει το κυβερνών κόμμα VMRO του Γκρουέφσκι, και στην αρχή του καλοκαιριού (2009), δύο λεωφορεία γεμάτα με ηλικιωμένους συνταξιούχους Έλληνες Μακεδόνες από την Θεσσαλονίκη σε περιοδεία στην βυζαντινή πόλη της Οχρίδας, έγιναν στόχος επίθεσης από φανατικούς χουλιγκάνους, παρευρισκόμενους σε συνέδριο του κόμματος VMRO. Ορισμένοι ηλικιωμένοι χειροδικήθηκαν και τα λεωφορεία τους έγιναν στόχος βανδαλικών επιθέσεων με γραφή συνθημάτων όπως "Ηνωμένη Μακεδονία", "Μέγας Αλέξανδρος" και "Ελλάδα Γαμ...σαι" (Http: / / www.mia.com.mk / default. aspx? vid = 62541707 & lid = 2).
Το "Ενιαία Μακεδονία" είναι σύνθημα αλυτρωτισμού, μέσω του οποίου οι Σκοπιανοί υπερ-εθνικιστές προωθούν τα σχέδιά τους για μελλοντική κατάληψη της Βόρειας Ελλάδας καί της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας καί ενσωμάτωσή τους στα Σκόπια.
Η πλειοψηφία του σλαβικού πληθυσμού που διαβιεί στην ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού Μπλαζέϊ Ριστόβσκι / Блаже Ристовски, απηύδησαν με τις βαρύγδουπες ιστορικές ανακοινώσεις των κυβερνητικών εκδόσεων τής λεγόμενης Μακεντόνσκα Εντσικλοπεντίγια (Македонска Εнциклопедија) τον Ιούνιο του 2009, όπου ο λαός τους χαρακτηρίζονταν ως άμεσοι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων με κάποια μικρή πρόσμιξη Σλάβων ( http://www.youtube.com/watch?v=OCB4PJhhb_U καί http://www.youtube.com/watch?v=DasWQz_ZCmg&feature=related ) .
Αυτό θύμισε σε πολλούς τους φασίστες του ΄Αντε Πάβελιτς/Ante Pavelic της φασιστικής Κροατικής Ουστάσε που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διακήρυσσαν ότι οι
Κροάτες είναι απόγονοι των Γότθων, που στο δρόμο απορρόφησαν καί μερικούς Σλάβους.
Για έναν λαό που η Βουλγαρογεννής του σλαβική διάλεκτος δεν περιέχει καθόλου αρχαίες Ελληνικές ή Λατινικές λέξεις πλην κάποιων σύγχρονων δανεικών λέξεων, ο ισχυριζμός ότι κατάγονται ή έστω ότι ακόμη και σχετίζονται με τους αρχαίους Μακεδόνες που μας άφησαν χιλιάδες Ελληνικές επιγραφές και οι οποίοι με το να διαδώσουν την γλώσσα τους από την Αίγυπτο έως την Ινδία κατέστησαν την ελληνική γλώσσα σε διεθνή γλώσσα της αρχαιότητας, είναι τουλάχιστον αβάσιμος.
Όσοι Σλαβομακεδόνες διανοούμενοι παραμένουν ακόμη με τα πόδια τους στη γή, έχουν δημιουργήσει σαρκαστικά ένα όνομα για την ψυχο-βλαμμένη γοητεία κάποιας μερίδας Σκοπιανών με την Μακεδονία του Αλέξανδρου: Την ονομάτισαν «Βουκεφαλισμό» από το όνομα του αλόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Βουκεφάλα. (http://www.youtube.com/watch?v=n4XlFSctgbg).
Ακαδημαϊκοί από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο τον Μάιο του 2009 συνέγραψαν μια επιστολή προς τον Ομπάμα, η οποία αποτελεί έκφραση της απηυδισμού με την απροκάληπτη σφαγή της ιστορικής αλήθειας από την Σκοπιανή προπαγάνδα εκ ΠΓΔΜ προερχόμενη.
( http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html ).
Η πρότασή τους: Ονομάσετέ το Παιονία (το κρατίδιό σας), εάν καί εφόσον θέλετε να έχετε αρχαίο όνομα.
Ουσιαστικά η ΠΓΔΜ δεν αποτελεί εθνικό κράτος. Είναι ένα πολυεθνικό σύνολο, μία "μικρο-Γιουγκοσλαβία". Οι Χριστιανοί Σλάβοι είναι (θεωρητικά) περίπου 60-65 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της, ακολουθούμενοι από τους Αλβανούς, τούς Τούρκους, Ελληνοβλάχους, Σαρακατσάνους Έλληνες, Μουσουλμάνους Σλάβους (Τορμπεσί), Τσιγγάνους και άλλους. Ουτε οι «Μακεντόντσι» όμως αποτελούν ομοιογενή εθνική ομάδα. Πολλοί αυτοπροσδιορίζονται ως Σέρβοι ή Βούλγαροι, και άλλοι πάλι, κυρίως στο νότο της ΠΓΔΜ, κοντά στην ιστορική Μακεδονία είναι πράγματι αληθινοί Σλαβομακεδόνες, με την σωστή γεωγραφική καί ιστορική ένοια της λέξης. Το σχέδιο του Τίτο το 1944 να δημιουργήσει ένα νέο "Народ/Ναρόντ/έθνος" γιά τους κατοίκους της Вардарска бановина/Βαρντάρσκα μπανοβίνα (επαρχίας Αξιού) αποδείχτηκε μισοψημένο. Μία βεβιασμένη ένωση μπορεί να θρέψει διχασμό και διαίρεση, όπως μας δίδαξε το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας.
Η διαφυγή μέσα σε ένα ανιστορικό μυθολογικό παρελθόν με τον Αλέξανδρο ιππεύοντα στον Βουκεφάλα μέσα στούς δρόμους των Σκοπίων είναι όσο αναγκαία για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα αυτού του πολυεθνικού κράτους, όσο είναι επικίνδυνη για την ενότητα και την ύπαρξή της. Οι Αλβανοί έχουν επανειλημμένα αναδείξει τη δυσαρέσκειά τους προς την φανατική στάση των Σκοπίων κατά της Ελλάδα και το θέμα του ονόματος: «Ονομάστε την Κόκα Κόλα”, επιφώνησε πρόσφατα ένας απογοητευμένος Αλβανός πολιτικός στα Σκόπια, αναφερόμενος στο όνομα του κράτους της ΠΓΔΜ, “αλλά βάλε τε μας μέσα στο ΝΑΤΟ καί στην ΕΕ!».
Αντί να γίνεται προσπάθεια βίαιης επιβολής μιας ψευδούς ενότητας υποστηριζόμενης από μία πλαστή, απο-Σλαβοποιημένη ταυτότητα και να παίρνονται μέτρα καταστολής εναντίων όσων αρθρώνουν φωνή Σλαβικής καταγωγής απέναντι στην επικρατούσα τραβεστοπαρωδίας, μιά προοδευτική πολιτική θα πρότεινε μια ανοιχτή κοινωνία που θα δέχεται τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της χάρας αυτής και θα ακμάζει σε αυτόν. Μία χώρα, όπου ένας Μουσουλμάνος Σλάβος ή ένας Αλβανός να αισθάνονται το ίδιο σαν κομμάτι της κοινωνίας όσο καί ένας Βούλγαρος, ένας Σέρβος, ή ένας Σλαβομακεδόνας. Αντί να επιδίδεται σε προσπάθειες δημιουργίας ενός Κεντροασιατικού, Τουρκμενιστάνικου τύπου καταπιεστικού καθεστώτος υπό την «περίλαμπρη ηγεσία» του «αιώνιου πατέρα των Μακεδόνων», ένας πραγματικά ιδιοφυής ηγέτης, σίγουρα κάποιος με ανώτερο πολιτιστικό επίπεδο από τον τωρινό, θα μπορούσε εύκολα να μετατρέψει την μικρή αυτή χάρα σε μιά Βαλκανική Ελβετία.
Ο ψευδο-μακεδονισμὀς, η κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία στα Σκόπια, και το όνομα Μακεδονία είναι οι λόγοι που εμποδίζουν την πρόοδο της ΠΓΔΜ και φράζουν τον δρόμο της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης. Αυτοί δηλητηριάζουν τις σχέσεις της ΠΓΔΜ με τους γείτονές της, καθώς και τις δια-εθνοτικές σχέσεις στο εσωτερικό αυτής της χώρας. Δημιουργούν διαιρέσεις αντί για ενότητα, αντιπαραθέτοντας Αλβανό εναντίων Σλάβου, Χριστιανό εναντίον Μουσουλμάνου, Βούλγαρο εναντίον Σλαβομακεδόνα και την Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας απέναντι σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο ψευδομακεδονισμός και η επαρχιακή στενομυαλιά της αυτοεξυπηρετούμενης πολιτικής νομενκλατούρας των Σκοπίων, που παραμένει αμετάκλητα κολλημένη στις Τιτοϊκές της ρίζες, κρατά την ΠΓΔΜ σε κατάψυξη, αδύναμη να κάνει το επόμενο βήμα.

Γιά επιπλέον ενημέρωση:
• Is there a Rift between Greece and the Former Yugoslav Republic of "Macedonia" on Alexander?
• http://www.americanchronicle.com/articles/view/112014
• A brief overview of the Macedonian name issue. http://www.americanchronicle.com/articles/view/109817
• The alleged differences between the Macedonians and the other ancient Greeks
http://www.americanchronicle.com/articles/view/101463
• Ο Ali Ahmeti απαιτεί λύση στην αντιπαράθεση γιά το όνομα μεταξύ Σκοπίων καί Αθηνών [06-V-2009]
http://www.youtube.com/user/Srbolog#play/uploads/31/wzetna28Ek8
• Ψευδομακεδονισμός σε ντελίριο: Fascist Official Video of the FYROMian Government, on State TV [Full version]
http://www.youtube.com/user/Srbolog#play/uploads/77/9ITEdiSBl3Y
• Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέβσκι/Ljubčo Georgievski καταδικάζει τον ιστορικό ρεβιζιονισμό σε τηλεοπτική συζήτηση [17-VI-2009]
http://www.youtube.com/watch?v=qSPPRoNIdfg&feature=channel
• Ο Μπράνκο Γκερόσκι, δημοσιογράφος απο τα Σκόπια, γιά το θέμα του ονόματος σε συζήτηση στο Σκοπιανο κανάλι Α-1.
http://www.youtube.com/user/Srbolog#p/u/61/qfgx5om9bx4
• Επιστολή προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα
http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html
• Είμαι αυτόχθων Μακεδόνας είμαι Έλληνας http://www.youtube.com/watch?v=Nmr_Wbg0QG4&eurl=http://taxalia.blogspot.com/2009/08/ee.html&feature=player_embedded#t=401

• Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο – Βαρδαράξιος
http://vardaraxios.wordpress.com/
• Βιντεάκια του Βάσκο Γκριγκορίγιεβιτς στο YouTube
http://www.youtube.com/user/Srbolog

No comments:

Post a Comment