Friday, October 22, 2010

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ


Ο Υποψηφιος Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης απέφυγε συστηματικά να κατεβάσει το Μακεδονικό ζήτημα στα προεκλογικά πεζοδρόμια, άν και για αρκετό καιρό τώρα ο κύριος αντίπαλός του έτρεχε από προεκλογική συγκέντρωση σε προεκλογική συγκένρωση και από τηλεμαχία σε τηλεμαχία ωρυόμενος πως "ὁ Μπόλαρης θέλει να πουλήσει την Μακεδονία" και άλλα ευτράπελα για τα οποία έχει αποκτήσει την όποια φήμη διαθέτει.

Τυχαίνει να γνωρίζω πάρα πολύ καλά και με κάθε λεπτομέρεια τις απόψεις και τις σκέψεις του Μάρκου Μπόλαρη  και ταυτίζομαι ΑΠΟΛΥΤΑ με την όλη φιλοσοφία του πάνω στο θέμα. Τυχαίνει επίσης να γνωρίζω το τι αγώνες έκανε ο Μάρκος εναντίον του καθεστώτος Γρουέβσκι μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, άρα το τί λέει ο κάθε δημαγωγός (και δη καταδικασμένος στην συνείδηση όχι μόνον του Ελληνικού λαού αλλά και πρόσφατα και στα ειδώλια της Ελληνικής δικαιοσύνης για οικονομικές ατασθαλίες και απιστία κατά του δημοσίου συμφέροντος) το προσπερνώ με πικρία. Και όχι μόνον πικρία αλλά και απέχθεια για την κατάντια του ποδοσφαιρικής ποιότητος εκχυδαϊσμένου πολιτικού λόγου κάποιων επικίνδυνων για τον δημόσιο βίο (και για το δημόσιο χρήμα) λαο.

Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης, λέει σοφά ο λαός μας...ποιός το είπε να τον βρώ να τον φιλήσω...η έκφραση κολλάει απόλυτα!

Τις ιδέες και τα πιστεύω του Μάρκου Μπόλαρη επίσης τα γνωρίζω, καθ΄ότι πολύ κοντινός συγγενής του, και τα έχουμε κουβεντιάσει επί ώρες άπειρες φορές. Δεν γνωρίζω φυσικά το πόσο καλά και σε ποιὀ βάθος κατέχει ο κ. Νομάρχης Θεσσαλονίκης το Μακεδονικό ζήτημα. Για διανοούμενος σίγουρα δεν μου πολυφαίνεται. Μπορώ όμως να βεβαιώσω τον καθένα πως από τις πέντε βιβλιοθήκες που διαθέτει ο Μάρκος Μπόλαρης στο σπίτι του η μία είναι γεμάτη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βιβλία για την Μακεδονία, την ιστορία της και το Μακεδονικό ζήτημα, από τις επιγραφές της Μακεδονίας εν λίθοις φθεγγομένοις του Μαργαρίτη Δήμιτσα μέχρι τα Απομνημονεύματα του Μοναστηριώτη ευπατρίδη Μόδη, και είναι όλα βιβλία διαβασμένα και υποσημειωμένα, όχι μικροαστικό ντεκόρ. Το θέμα το γνωρίζει όσο λίγοι στην Ελλάδα, και είμαι σίγουρος καλύτερα από πολλούς μέσα στο ΥΠΕΞ, και το κουβεντιάζω μαζί του συνέχεια.

Κατά την διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα, και με το θάρρος που του έχω, μόλις είδα το πατριδοκάπηλο δηλητήριο με το οποίο τον έβαλε ο ανθυποψήφιός του, πανικόβλητος τον παρέτρηνα να απαντήσει βίαια, ανπτύσοντας τις θέσεις του και να τον ξεσκεπάσει για την δημαγωγία του. ¨ενα πράγμα γιά το οποίο είναι γνωστός ο Μάρκος Μπόλαρης στην πολιτική του σταδιοδρομία είναι πως έχει διαίσθηση της χρονικής στιγμής, του πότε πρέπει να απαντήσει. Μιά δυό φορές απέφυγε να σηκώσει το γάντι, και ο αντίπαλος βλακωδώς απεθρασύνθηκε. την τρίτη φορά, ο Μάρκος πήρε σαρανταπεντάρι και σημάδεψε στο μέτωπο! Τα "σαρανταπεντάρια" αποδεικνύονται θανατηφόρα γιά την πολιτική καριέρα του λεγόμενου Ζορό.

Αυτό που έκανε προχθές κατα την διάρκεια της τηλεμαχίας στην δημοτική τηλεόραση,ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν μέσα σε ένα μεστό δίλεπτο να συμπυκνώσει και να επεξηγήσει με την κρυστάλινη λογική διαύγεια που τον χαρακτηρίζει τις θέσεις του για ένα από τα πλέον πολύπλοκα ζητήματα της Ελληνικής και διεθνούς διπλωματίας. Παραθέτω εν συντομία τις θέσεις αυτές, καθώς και το σχετικό απόσπασμα που ακολουθεί λίγο πιό κάτω σε βίντεο. Εν συνεχεία καταθέτω τις απόψεις του φίλου ιστολογίου ΤΑΧΑΛΙΑ, του πιό σοβαρού ίσως ιστολογίου στην Θεσσαλονίκη, άν όχι σε όλη την Μακεδονία, που σίγουρα δεν φημίζεται γιά αριστερίζουσες ή έστω φιλοΠΑΣΟΚικές θέσεις, κάθε άλλο. Την αλήθεια όμως θα την πούνε κι άς καίει. και η αλήθεια πάντα καίει τους όποιους Κλέωνες.

Οι θέσεις του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ:

  • ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛH 

  • ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ FYROM

  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

  • ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

  • ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ  ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ 
  •  
  • ΛΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
  •  
  • ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΣΘΕΝΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
  •  
  • ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ
  •  
  • ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 


Το Άρθρο στο ιστολόγιο ΤΑΧΑΛΙΑ

Μάρκος Μπόλαρης: Η στρατηγική για το Μακεδονικό, σε 2 λεπτά. Μνημειώδες βίντεο

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/2_22.html
    Untitled-1                                                                                
    "Θεωρούμε και το λέμε δημόσια, ότι ο Μάρκος Μπόλαρης, είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο μας" 
    taxalia

    Ο Μάρκος Μπόλαρης, είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία και υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε πρόσφατο debate στη Δημοτική Τηλεόραση TV100 Θεσσαλονίκης. Σε αυτό, μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για τη θέση του σχετικά με το όνομα "Μακεδονία του Βαρδάρη", που "έπεσε στο τραπέζι", των διαπραγματέυσεων, σύμφωνα με (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες. Η απάντησή του, ήταν μνημείο σοβαρότητας, καθαρότητας και δείχνει βαθιά γνώση του θέματος. Χωρίς να σπεκουλάρει χαϊδεύοντας αυτιά, χωρίς... να χτυπήσει στο μαλακό υπογάστριο του πατριωτισμού, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Χωρίς εθνικισμούς, αλλά και χωρίς ψευτοδιεθνισμούς ή εθνομηδενισμούς, χωρίς βερμπαλισμούς, μαξιμαλισμούς και σολικισμούς. Απλά, ξεκάθαρα, κατανοητά σε όλους. Θεωρούμε και το λέμε δημόσια, ότι ο Μάρκος Μπόλαρης, είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.

    Θα είναι ντροπή για το ΠΑΣΟΚ, να μη γίνει αυτός ο άνθρωπος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, στο Υπουργείο που πρέπει να ξανασυσταθεί χωρίς χρονοτριβή. Η κατάργησή του ήταν λάθος και νομίζουμε ότι το καταλαβαίνουν όλοι πλέον. Τα επιχειρήματα για την κατάργηση περιφερειακών Υπουργείων και όσα άλλα ακούστηκαν ως δικαιολογίες για τη λανθασμένη απόφαση, δεν έπεισαν κανέναν και δεν είναι ντροπή να παραδεχθούν το λάθος τους. Αυτή τη στιγμή για τον υποψήφιο που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, προέχει βέβαια η εκλογική μάχη στην περιφέρεια στην οποία (κατά τις δημοσκοπήσεις) δεν θα εκλεγεί, όχι γιατί δεν είναι άξιος, αλλά γιατί δεν είναι αναγνωρίσιμος κι αυτό είναι λογικό, όταν έχεις αντίπαλο τον πανταχού παρόντα Ψωμιάδη. Και σε αυτό ευθύνεται το διαλυμένο στη Βόρεια Ελλάδα ΠΑΣΟΚ, που ταλαντευόταν επί μήνες μέχρι να καταλήξει σε υποψήφιο. Ο άνθρωπος χρεώνεται τη δυσλειτουργία του ΠΑΣΟΚ και την ταλάντευση του μεταξύ Μαγκριώτη, Βούγια, Βενιζέλου, Καστανίδη και λοιπών ονομάτων που "έπαιζαν". Χωρίς να λέμε ότι οι άλλοι υποψήφιοι υστερούν σε πατριωτισμό ή αξιοπρέπεια, ξεχωρίζουμε το συγκεκριμένο δίλεπτο του κ.Μπόλαρη για την εκπληκτική διαύγεια λόγου. Είναι αληθινά, μάθημα ιστορίας, που πρέπει κάθε πολιτικός, αλλά και κάθε πολίτης, να δει 100 φορές και να αποστηθίσει !
    Δείτε το:

    No comments:

    Post a Comment